Ouale rosii

Publicat de Administrator | 21:08 | | 0 comentarii »

Maica Domnului, nemaiauzind nimic despre fiul ei cel Sfant, si-a luat de grija si asa s-a hotarat sa mearga la oras la Rusalim sa vada ce e cu el,
luand cu ea si un cos de oua. Acolo a aflat ca tocmai atunci l-au dus pe Hristos pe muntele Calvarului si l-au rastignit Se ia Maica Domnului, obidita ca vai de ea, si incet, incet, ajunge pe munte.
Cand a vazut cum il chinuie jidovii in tot felul, s-a rugat de ei sa aiba mila de el si sa-i dea apa si sa-i usureze chinurile.

Dar jidovii au inceput sa rada si au inceput sa-l chinuie si mai tare. I-au dat sa bea otet, l-au batut cu urzici si l-au intepat cu sulita. Maica Domnului, daca a vazut ce rai sunt, a pus cosul cu ouale langa cruce si, dand din genunchi, a inceput sa planga.
Iisus insa,asa chinuit cum era, s-a aplecat spre Maica Domnului si o imbarbata cu vorbe blande. Sangele lui se scurgea picatura cu picatura peste ouale din cos si le-a inrosit, iar parte le-a pestritat numai. Domnul Iisus, cand le-a vazut, a spus Maicii Sale:

- Uite, asa sa rositi ouale in cinstea chinuirilor mele.

Maica Domnului si-a adus aminte de vorbele fiului ei si, cand a aflat ca Iisus Hristos a inviat, de bucurie a rosit oua si a facut colaci, pe care i-a impartit la oamenii nevoiasi. De atunci a ramas si obiceiul asta.